Bubble voetbal op locatie: alles wat je moet weten

Wil je meer weten over bubbel voetbal huren?

Als je bij ons bubbelballen gaat huren kun je waar, wanneer en zolang je maar wilt bubbelvoetballen. Het is een lachwekkende activiteit voor zowel jong als oud. Welk team beukt de meeste tegenstanders om of welk team scoort de meeste doelpunten? Door het huren van een bubbelvoetbal organiseer je in ieder geval een hilarisch, verrassend en onvergetelijk teamspel. Hoe fijn is dat!

Als je bubble voetbal op locatie wilt gaan spelen dan kies je de speelplek natuurlijk het liefst zelf uit. Of je nu bubbel voetbal in Amsterdam voor een kinderfeestje organiseert, in Rotterdam voor een vrijgezellenfeest. Of juist bubbelbal organiseert voor een familiedag in een dorp als Zieuwent. Bij ons kun je de locatie volledig zelf kiezen. Het kan alleen wel lastig zijn om een geschikte speelplek te kiezen, omdat er oneindig veel keuze is. Daarom geven we jou wat tips en ideeën voor een geweldige bubbel voetbal party bij jou in de buurt.

Wat is er voor bubbel voetbal op locatie nodig?

Bubble voetbal op locatie kun je in principe zo gek maken als je wilt. Maar bedenk je wel dat je met kwetsbare, opblaasbare bubbelballen speelt. Zorg dus bij voorkeur voor een zachte ondergrond en vermijd vooral te allen tijde scherpe voorwerpen op de speellocatie. Kijk daarom voor die tijd wel even of er geen scherpe steentjes of andere rommel op het veld ligt. En kies bijvoorbeeld voor bubbelbal op een voetbalveld of in een park. Verder is het aan te raden om een spelleider te regelen, zodat er eerlijk gespeeld wordt en duidelijkheid is over de spelregels.

Of je nu voor bubbel voetbal op een indoor of outdoor locatie kiest, je kan altijd het beste voor een ruime locatie kiezen. De bubbelballen nemen namelijk wel vrij veel ruimte in, waardoor het handig is als er voldoende bewogen kan worden. Tevens zal het speelveld afgebakend moeten worden, zodat duidelijk is waarbinnen gespeeld wordt. Je hoeft gelukkig zelf niet meer van alles aan te schaffen, want bij een bubbel voetbal set die je op eigen locatie huurt worden altijd pionnen, een scheidsrechtersfluitje, voetbal en compressor geleverd. Ideaal dus.

Hoe gebruik ik de bubbelballen?

De meest voor de hand liggende manier van spelen is gewoon bubble voetbal op locatie. Je plaatst twee doelen en verder gaan de spelers gewoon voetballen, alleen dan in een bubbelbal. Aan buitenspel doe je niet en bij de meeste tackles kan de scheidsrechter in principe rustig een oogje toeknijpen ;). Een ander idee is om een bepaald gedeelte van het speelveld van bijvoorbeeld 5 bij 5 meter af te zetten met de meegeleverde pionnen en om de bal even achterwege te laten. Je zet dan twee mensen in de ring en laat ze elkaar uit de ring beuken.

Er zijn nog veel meer spelvormen, maar daar vertellen we je verderop in deze tekst meer over. Bij bubbel voetbal op locatie kan niemand zijn armen gebruiken. Dus als je een zetje krijgt en omvalt, wordt je opgevangen door de bubbelbal. Tijdens het spel zal elke speler of team een juiste tactiek moeten vinden om uiteindelijk te winnen. En het allermooiste eraan is als je iemand het juiste zetje geeft dat hij op zijn kop staat met de benen in de lucht en niets meer kan. De enige optie is dan om hem weer te beuken, zodat hij weer verder kan bubbelvoetballen.

Wat zijn geschikte speelplekken?

Bij bubbel voetbal is het belangrijk dat je een geschikte speelplek kiest. Zo is het belangrijk dat je een vlakke ondergrond hebt zonder scherpe voorwerpen. Bij mooie speelgebieden kun je denken aan een weiland, bedrijfspand, voetbalveld, sporthal, strand, een park of gewoon thuis. Of je nu een bubbel voetbal in Limburg, Groningen of Breda organiseert, er zijn altijd voldoende indoor en outdoor speelgebieden aanwezig. 

Om jou nog meer een idee te geven van wat nu een goede locatie zou zijn, geven wij wat leuke ideeën. Bij een bubbel voetbal in Amsterdam kun je denken aan Sporthallen Zuid, voetbalveld Meeuwenplein of het Beatrixpark. Een aanrader voor een bubbel voetbal in Rotterdam is bijvoorbeeld strand Nesselande, park Rozenburg of sporthal Schuttersveld. Of wil je juist een bubbelbal activiteit in een klein dorp als Zieuwent opzetten, dan is de R.K. Zieuwentse Voetbalclub of Camping Woltas een perfecte speelplek.

Bumperball locatie tips

Nu je een beetje een idee hebt voor een geschikte speelplek is het ook fijn als je alvast wat inspiratie kunt opdoen om jouw bubbel voetbal uitje zo leuk mogelijk te maken. Ons advies is sowieso om een ruime locatie te regelen die centraal voor iedereen gelegen is. Woon je dus in Zoetermeer dan is bubbel voetbal in Rotterdam goed te bereiken. Om tijd te besparen met de voorbereiding is een locatie waar al voetbaldoelen en obstakels aanwezig zijn handig. Zo hoef je dit er niet meer bij te regelen, indien je dat wenst.

Verder is het slim om naar de weersverwachtingen te kijken en een indoor locatie achter de hand te houden. Gaat het regenen, dan hoef je het feestje niet te annuleren en kun je bij regen zo naar de andere locatie. Je huurt er immers toch niets voor af, je zet alles alleen vooraf klaar op het speelveld. Wil je langer bumperball op locatie spelen, dan kun je de box ook voor meerdere dagen huren. Dit scheelt je weer in verzendkosten en zo kun je alles in één keer regelen.

Bubbel voetbal indoor

Als je zeker wilt zijn van droog weer dan is bubbel voetbal op een indoor locatie een goed idee. Dit speel je in bijvoorbeeld een gymzaal, bedrijfspand, voetbalstadion of grote boerderijschuur. Hier let je tevens op scherpe voorwerpen. De ondergrond is alleen wel vaak wat harder en er is altijd wel een muur aanwezig. Het is daarom verstandig als de spelleider in de gaten houdt dat het hoofd niet buiten de bubbel uitkomt, voornamelijk bij kinderen. Want de kans op ongelukken is minimaal, maar niet zonder scheidsrechter. Voor de rest is het in principe hetzelfde als bubble voetbal op een outdoor locatie. 

Daarnaast komt het bij bubbel voetbal op een indoor locatie eerder voor dat de spelers het erg warm krijgen in zo’n plastic bubbelbal. Het bubbelvoetballen vergt immers al veel energie van de spelers. Heb je airconditioning, dan heb je hier nauwelijks last van. Maar vaak is dat niet aanwezig bij een bubbel voetbal indoor. Ons advies is daarom om korte rondes van 10 tot 15 minuten aan te houden door bijvoorbeeld teams af te wisselen. En zorg ervoor dat iedereen voldoende te drinken krijgt tussendoor. Zo kunnen de spelers in de nieuwe ronde er weer volop tegenaan.

Welke locaties bevelen wij aan?

Er zijn meerdere populaire bubbel voetbal locaties waar je optimaal kunt bubbelvoetballen. Deze mooie, ruime en centraal gelegen locaties delen wij graag met jou. Zo organiseer jij gegarandeerd een hilarisch en onvergetelijk bubbel voetbal kinderfeestje of uitje. En uiteraard met tevreden spelers die volop plezier zullen beleven.

– Bubbel voetbal Amsterdam

– Bubbelbal Zieuwent

– Bubbel voetbal Rotterdam

– Bubbel voetbal Limburg

– Bubbel voetbal Breda

– Bubbel voetbal Groningen

– Bubbel voetbal Friesland

– Bubbel voetbal Den Haag

– Bubbelbal huren Brabant

– Bubbel voetbal Nijmegen

– Bubbelbal Utrecht

– Bubbelbal huren Gelderland

Ben je erg enthousiast over onze bubbel voetbal set en kun je niet wachten? Huur het gewenste aantal bubbelballen en beleef een geweldige dag.