5 spelvormen voor bubble voetbal op locatie

Het voordeel van bubbel voetbal op eigen locatie is dat je het bij ons onbeperkt kunt spelen. Je kunt dan de hele dag kiezen voor gewoon voetbal, maar de deelnemers raken dat ook na een paar uur al zat. Als mogelijkheid heb je dan om meerdere activiteiten te combineren, denk aan lasergamen of archery tag. Maar dat is bij een kleine groep niet zo handig en kost meestal ook meer tijd. Gelukkig kent bubble voetbal ook nog andere spelvormen, zodat je altijd zelf kunt bepalen hoe jouw uitje of feestje eruit gaat zien.

1. Last man standing

Bij Last man standing speelt iedere speler individueel. Tijdens deze spelvorm van bubbel voetbal op locatie is het de bedoeling dat je als speler de meeste punten behaalt. Hoe meer tegenstanders je omver duwt, hoe meer punten. Wordt je zelf omver gebumpt, dan verlies je punten. Je kunt ook degene laten winnen die het langst blijft staan. Dit is vaak makkelijker bij een grote groep, omdat je anders de puntentelling op een gegeven moment kwijt bent. 

2. Britse Bulldog

Dit bubble voetbal spel kan zowel op een indoor als outdoor locatie gespeeld worden. Het werkt als volgt. In het midden van het speelgebied staat een tikker. De overige spelers staan aan de zijlijn van het speelveld. De tikker roept vervolgens ‘Britse Bulldog’ waarna de spelers naar de andere kant van het veld rennen. Wordt je tegen de grond gebumpt, dan ben je ook tikker. Degene die als laatste overblijft is de bumper winnaar.

3. Ren-battle

Een ren-battle is zeker een aanrader als je totaal iets anders wilt. Tijdens deze battle leggen twee spelers een parcours tegen elkaar af die jij uitzet. Bij dit parcours kun je gebruikmaken van obstakels, zodat het extra moeilijk is. Denk aan pionnen waar ze omheen moeten of iets waar ze overheen moeten rollen. Je mag elkaar bij deze bubble voetbal op locatie aanduwen. En eventueel kun je het ook nog spelen als teamestafette. Gegarandeerd genoeg variatie in het spel.

4. Sumoworstelen

Sumoworstelen lijkt op Last man standing, alleen worden hierbij teams van 2 gemaakt. Er wordt één op één tegen elkaar gespeeld. Het doel bij deze bubbel voetbal op locatie is dan ook hetzelfde als bij Last man standing: zoveel mogelijk punten behalen. De teams kunnen eenvoudig afgewisseld worden, waarbij de overige spelers supporten. De winnaars die overblijven kunnen vervolgens weer tegen elkaar spelen, totdat er één winnaar overblijft.

5. Koprol-estafette

Bij deze bubbel voetbal op locatie zullen de deelnemers erg duizelig zijn na afloop, wat het dan ook legendarisch maakt. Een koprolestafette is vooral een aanrader voor kinderen. Het gaat erom wie als eerste de overkant van het speelveld weet te halen door zo snel mogelijk koprollen achter elkaar te maken. Zeer leuk voor kinderfeestjes, maar uiteraard ook voor volwassenen. Is het veld te klein, dan kun je de groep opsplitsen. 

Wil je het liever toch bij voetbal houden of zelf iets verzinnen? Dan kun je altijd nog besluiten om bijvoorbeeld paaltjesvoetbal te spelen of een soort van bowling te organiseren, waarbij de bubbelballen de kegels zijn en jij er zoveel mogelijk in één keer om moet beuken.

Een bubbel voetbal huren

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze bubbelvoetbal sets? Bekijk dan al onze mogelijkheden en organiseer een geweldig feest dat helemaal aan jouw wensen voldoet.